Gyors Ajánlatkérés

Szarvas

A térség másik gyöngyszeme Szarvas, amelynek legnagyobb turisztikai vonzereje a Szarvasi Arborétum. Pepi gróf fáskertje adta az alapot a Holt-Körös partján, amelyhez gróf Bolza Pál telepítette a múlt század első évtizedeiben világhírű angolparkját, a Pepi-kertet. A Szarvasi Arborétum területe mára 82 hektárra nőtt, és öt fás gyűjteménnyel bír. A világ számos tájáról 1600 fa- és cserjefaj található benne, amelyek az év minden szakában varázslatos látványt nyújtanak a természet szerelmeseinek.

A városban, egyik legszebb épülete a Bolza Kastély, valamint a kastély parkja nyújt gyönyörű látványt. Bolza Pál egykori kastélyának elődje 1810-20 között épülhetett a Körös-part magasabb fekvésű területén, a folyó hídja közelében. A kastélyt a 19. század közepén klasszicista, romantikus és eklektikus stílusú részletekkel látták el. A kastély nyugati homlokzata előtt Romulus és Remust szoptató anyafarkas szobrát Bolza Pál állíttatta 1911-ben, ezzel utalva a Bolza család olasz eredetére.

A szarvasi fürdőkultúra már a török időkből ismert. A Szarvasi Gyógyfürdő jelenlegi gőz-, kádfürdője és uszodája 1902-ben épült, ennek a rekonstrukciója történt meg 2004-ben. A tisztított vizű, feszített, illetve süllyesztett víztükrű medencék sport, rekreáció és szabadidős tevékenységek végzésére egyaránt alkalmasak.

Hotel
tovább
Szobák
tovább
Iréne Bisztro
tovább


További galériák