Gyors Ajánlatkérés

HU EN

5400 Mezőtúr Hercegasszony útja 1.

Szarvas

A térség másik gyöngyszeme Szarvas, amelynek legnagyobb turisztikai vonzereje a Szarvasi Arborétum. Pepi gróf fáskertje adta az alapot a Holt-Körös partján, amelyhez gróf Bolza Pál telepítette a múlt század első évtizedeiben világhírű angolparkját, a Pepi-kertet. A Szarvasi Arborétum területe mára 82 hektárra nőtt, és öt fás gyűjteménnyel bír. A világ számos tájáról 1600 fa- és cserjefaj található benne, amelyek az év minden szakában varázslatos látványt nyújtanak a természet szerelmeseinek.

A városban, egyik legszebb épülete a Bolza Kastély, valamint a kastély parkja nyújt gyönyörű látványt. Bolza Pál egykori kastélyának elődje 1810-20 között épülhetett a Körös-part magasabb fekvésű területén, a folyó hídja közelében. A kastélyt a 19. század közepén klasszicista, romantikus és eklektikus stílusú részletekkel látták el. A kastély nyugati homlokzata előtt Romulus és Remust szoptató anyafarkas szobrát Bolza Pál állíttatta 1911-ben, ezzel utalva a Bolza család olasz eredetére.

A szarvasi fürdőkultúra már a török időkből ismert. A Szarvasi Gyógyfürdő jelenlegi gőz-, kádfürdője és uszodája 1902-ben épült, ennek a rekonstrukciója történt meg 2004-ben. A tisztított vizű, feszített, illetve süllyesztett víztükrű medencék sport, rekreáció és szabadidős tevékenységek végzésére egyaránt alkalmasak.

Hotel
tovább
Szobák
tovább
Iréne Bisztro
tovább


További galériák
 Kérje ajánlatunkat egyszerűen pár pillanat alatt!
Legkésőbb 24 órán belül elküldjük Önnek személyre szabott árajánlatunkat!
Gyors ajánlatkérés