Gyors Ajánlatkérés

Körös völgye

A több mint 90 kilométer hosszan kanyargó Hármas-Körös a Sebes-Körös és a Kettős-Körös összefolyásából keletkezik. A folyó Csongrádnál ömlik a Tiszába, és az egyetlen beletorkolló jelentősebb vízfolyása a Hortobágy-Berettyó.

Páratlan jelenség, ahogyan a Körös apró holtágai elterülnek a térségben. A Hercegasszony Hotel mellett futó túrtői holtág egyike ezeknek a csodás vizeknek. A holtág gazdag élővilága, a buja, zöld növényzet és a friss levegő együtt a tökéletes szabadság érzését adja, miközben valóban otthon érezheti magát ezen a tájon. Tegyen egy nagy sétát a vidéken, és feltöltődve zárja a napot!

A folyó melletti erdők gazdagok énekesmadarakban, lombkoronájukban gémtelepek alakulnak ki, valamint ritka ragadozó madárfajok fészkelnek. Az odvasodó fatörzsekben pedig számos odúlakó madárfaj él.

A holtágak vizeiben megtalálhatók az országban honos halak. A Hármas-Körösben és holtágaiban leggyakoribb a ponty, a kárász, a keszeg, a harcsa, a süllő, az angolna, a busa, a holtágakban a törpeharcsa is. A vizek minőségét vízfrissítéssel, mederkotrással, növényevő halak telepítésével és növényritkítással javítják.

Használja ki a Körös adta számos aktív pihenési és sportolási lehetőséget! Pihenjen a nyári szellőben a napozó stégen és szabad strandon, vagy irány a víz a bátrabbaknak kenuval, a kalandra vágyóknak pedig vízibiciklivel!

Hotel
tovább
Szobák
tovább
Iréne Bisztro
tovább


További galériák